top of page
Labradoodle-puppy-springen.jpg

Karakter 

De mensenhond bij uitstek die ook nog eens allergievriendelijk blijkt te zijn. Wil je weten of het karakter van een Australian labradoodle echt bij jou/jullie leven past? Lees dan zeker onderstaande informatie. 

  • Facebook
  • Instagram

Een volwaardig familielid erbij !

De Australian Labradoodle is vrolijk, vriendelijk en sociaal ten opzichte van ieder mens en dier. Hij is dol op aandacht, spelen en kinderen, dominantie is hen vreemd en ruzie zoeken doen ze niet graag. Een Australian Labradoodle heeft wel veel behoefte aan mensen om zich heen en is er niet dol op om alleen gelaten te worden. Natuurlijk kan je hem wel leren enige tijd alleen te blijven en hij zal dat ook zeker accepteren, maar echt gelukkig is hij pas in aanwezigheid van mensen en ook andere honden. Hij gaat heel graag op pad met zijn baas en heeft ook fysieke uitdaging nodig. Het is absoluut geen hond om buiten te houden. Dan wordt hij echt ongelukkig.

Ook een Australian labradoodle moet worden opgevoed! Wie denkt met een Australian labradoodle pupje een dier in huis te halen dat vanzelf lief, rustig en sociaal is en zich naadloos in het gezinsleven voegt, vergist zich: U moet daar zelf hard aan werken! Australian Labradoodles hebben niet enkel behoefte aan fysieke, maar ook aan geestelijke uitdaging. Ze nemen geen genoegen met een rondje om het huis. Per dag hebben ze toch al snel 1,5 tot 2 uur beweging nodig. Veel Australian Labradoodles zijn ook dol op zwemmen. 

De Australian Labradoodle is zeer geschikt als familiehond, maar kan ook heel goed ingezet worden als hulphond. Ze worden regelmatig gebruikt als therapiehond voor kinderen met autisme, down of andere speciale behoeften. De Australian Labradoodle is bij uitstek een echte kindervriend. De honden vinden kinderen erg leuk en meestal vinden kinderen de honden ook erg leuk, omdat ze er met hun vriendelijke uitstraling en zachte krullende vacht uitzien als een knuffeldier waar de batterijen niet van op kunnen raken. Uiteraard blijft een waarschuwing op zijn plaats: het blijven honden en hebben hun rust nodig  (zeker als ze pup zijn). Kinderen moeten leren om de hond rustig te laten slapen. Maar de interactie tussen de Australian Labradoodle en kinderen is meer dan geweldig. 

Binnen België en Nederland zijn er twee verenigingen actief: de WALA (Worldwide Australian Labradoodle Association) en de ALAEU (Australian Labradoodle Association Europe), waar de meeste fokkers bij zijn aangesloten. Altijd moet u zich er van verzekeren dat de ouderdieren de benodigde gezondheidstesten hebben ondergaan, dat u te maken heeft met een echte Australian Labradoodle en niet met een kruising tussen een labrador en een poedel (welke kruising vaak wordt aangeboden onder de naam Labradoodle) en natuurlijk moet u ook altijd kennis kunnen maken met het ouderdier(en).  Het zou mooi zijn wanneer de Australian Labradoodle in de toekomst een erkend ras zou zijn. Maar ook zolang het dat niet is, zijn en blijven het vrolijke en gezellige honden met bijzondere eigenschappen.

Social media

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page